Dierencasting

Bij aanmelding dier:           

Als je jouw dier bij ons inschrijft dan moet hij of zij zeer goed gesocialiseerd zijn, je dier moet zich goed voelen op vreemde locaties en mag niet angstig zijn of agressie vertonen. Van onze honden wordt verwacht dat ze zeer goed gehoorzamen! Het is dus echt noodzakelijk dat je regelmatig gehoorzaamheidsoefeningen blijft oefenen met je viervoeter op een hondenschool. Enkel honden die regelmatig gehoorzaamheid volgen op de hondenschool komen in aanmerking voor Casting.

Van onze katten wordt verwacht dat ze niet angstig zijn en het gewoon zijn van regelmatig mee te gaan op verplaatsing naar onbekende plaatsen. Clickertraining kan heel handig zijn bij onze kattenmodellen maar is niet verplicht.

Tips and Tricks:

Bij veel productie opdrachten wordt er wel eens een hond gevraagd die bijvoorbeeld kan blaffen op commando, een voorwerp in zijn mond kan vasthouden of zelfs een voorwerp komt brengen. Dus als je dier al kan apporteren, probeer hem dan ook zoveel mogelijk te laten apporteren met een vreemd voorwerp zoals een boek, sleutels, schoenen enz.
Op YouTube vind je veel trucjes om je hond aan te leren zoals het schaam-u-trucje, de deur sluiten, omrollen, buigen, achteruit stappen, snoepje op zijn neus kunnen leggen enzovoort. Bovendien is dat nog eens super leuk om te doen samen met je huisdier.

Natuurlijk staan jullie er niet alleen voor, als er een opdracht is waarvoor je dier iets nieuws moet aanleren en je weet totaal niet hoe je daaraan moet beginnen, dan help ik jullie en leg ik uit hoe je dit allemaal moet aanleren. Natuurlijk moeten ze niet altijd trucjes uitvoeren voor een opdracht, soms moeten ze ook gewoon lief en mooi zijn en blijven liggen of blijven zitten op een set. Regelmatig eens een blijf-oefening oefenen is zeer belangrijk.

Wanneer wordt mijn dier gekozen voor een productieopdracht?

Daar heb ik geen antwoord op. Als er een opdracht binnenkomt dan wordt er overlegd met de opdrachtgever welk soort dier ze zoeken en wat er van het dier wordt verwacht. Naargelang daarvan stel ik een paar dieren voor waarvan ik vind dat ze geschikt zijn om de opdracht te kunnen uitvoeren. Uit die selectie dierenmodellen zal de opdrachtgever er dan één uitkiezen.

Mijn dier is gekozen voor een opdracht:

De dag van de opnames vragen we om zeker op tijd te komen!

Neem alles mee wat je zou kunnen nodig hebben voor je dier: dekentje, eten, snoepjes(vooral dingen waar ze helemaal gek van zijn), drinkbakje, speeltjes… Neem voor jezelf wat lectuur of iPad of dergelijke mee, soms is het wel eens lang wachten op een set. Op set doe je je uiterste best om te verkrijgen wat nodig is voor de opdracht, maar natuurlijk niets ten koste van je huisdier. Er kan vaak wel wat volk rondlopen op zo’n set en er zijn er veel bij die maar al te nieuwsgierig zijn als er eens een dier op set is. Het kan dus zijn dat er soms mensen op je vingers staan te zien, maar trek je daar gewoon niets van aan!

Heb je een kat? dan neem je het best ook kattenkruid, Valeriaan of Matabi mee. Neem mee waar jouw kat het beste op reageert en helemaal gek op is. Ook speelgoedjes en snoepjes kan je best meebrengen, dit gebruiken we soms als hulpmiddel op set.

Het belooft een aparte ervaring te worden! Zo’n opdracht is best wel spannend en ik vind het zelf altijd erg leuk hopelijk jullie ook!

Deel achteraf zeker je ervaringen met ons.

Als je verhindert bent door een onvermijdelijk geval van overmacht, contacteer ons dan onmiddellijk! wij moeten dan een vervanger of een andere oplossing zoeken. Er is al heel wat werk verricht en dit kan niet zomaar gereorganiseerd worden!

contactgegevens: Zorg dat je gegevens bij ons altijd up to date zijn!!! Als je verhuist of je hebt een nieuw gsm nummer geef die ons dan zeker door, wij kunnen jullie niet bereiken voor een opdracht als wij niet beschikken over de juiste gegevens. 0477854848 (Veronique) is mijn gsm nr je kan deze het best opslaan op je telefoon.

Hoe verloopt het na de opdracht? Laat ons zeker weten via mail hoe het is geweest op set en of jullie het leuk vonden. noteer hoe lang je aanwezig was op set en hoeveel kilometers je gereden hebt en eventuele andere kosten die je hebt moeten maken want deze worden allemaal terug betaald . noteer ook je rijksregister en Iban nr. De betaling verloopt altijd via ons. Casting Paws kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die door jou of je dier worden gemaakt, bij aanmelding van je dier gaan we ervan uit dat jullie een familiale verzekering hebben. Je wordt tewerkgesteld door Casting Paws het is niet toegestaan om privé gegevens door te geven aan de productie, de communicatie verloopt altijd via ons. Bij een opdracht mag je niets van kennis over de opdracht uitbrengen naar de buitenwereld toe dit moet geheim gehouden worden tot de productie dit zelf bekend maakt. Ik hoop op een leuke samenwerking en wie weet tot binnenkort !

Mvg Veronique Van Uytvanck.

Casting Paws.